2012 aktif konular listesi

1 Ocak'tan itibaren değişen sosyal güvenlik parametreleri

  • sgk

1 Ocak 2012'den itibaren yılın ilk altı aylık döneminde uygulanacak günlük asgari ücret; 16 yaşından büyükler için 29,55 TL, 16 yaşından küçükler için 25,35 TL...
Yeni asgari ücretle birlikte sigorta primine esas kazanç sınırları, buna bağlı olarak da zorunlu ve isteğe bağlı sigortalıların primleri ile borçlanma primleri arttı. Ayrıca sigorta primine tabi tutulmayacak yemek ve aile yardım tutarları ile idari para cezaları gibi sosyal güvenlik uygulamalarına ilişkin birçok parametre de değişti.

PRİME ESAS KAZANÇ SINIRLARI
5510 sayılı SS ve GSS Kanununa göre, prime esas kazanç alt sınırı, sigortalıların yaşlarına uygun asgari ücret; üst sınırı ise 16 yaşından büyükler için belirlenen asgari ücretin altı buçuk katı.

Part-Time çalışanlar da genel sağlık sigortası primi ödeyecek

  • sgk

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve yeşil kart kapsamında olmayan, başka bir anlatımla sosyal güvenlik sistemi dışında kalan 1 milyon 700 bin kişi 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alındı.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescili yapılacak bu kişilerin bir ay içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurup gelir tespiti yaptırmaları gerekiyor.
Bir de 4/a (SSK) kapsamında sigortalı olup da part-time yani kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışanlar var.
Aslında bunların da eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamaları gerekiyordu. Ancak, eksik günleri 30 güne tamamlama yükümlülüğü 1 Ocak 2012 tarihine ertelenmişti. Şimdi o süre doldu.

Tatil köyü değil öğrenci yurdu

  • kyk

Ankara, Gölbaşı'ndaki YURTKUR'a bağlı öğrenci yurdu beş yıldızlı otelleri aratmıyor. İçinde kablosuz internet, banyo ve buzdolabı olan tek kişilik odaların gecelik ücreti 5 lira 70 kuruş

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

YURTKUR, Ankara, Gölbaşı'ndaki öğrenci yurdunun kapılarını AKŞAM'a açtı. Geçen yıl açılan Gölbaşı Yurdu'nun bin 44 yatak kapasiteli olduğunu belirten YURTKUR İç Anadolu Bölge Müdürü Recep Ali Er, 4 bloktan oluşan yurttaki odaların tek ve 3 kişilik olarak projelendirildiğini söyledi. Yurt özellikleriyle tatil köyünü aratmıyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek oluşturulan projenin 20 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Er, Gölbaşı Yurdu'nda kalan öğrencilerin günlük 5 lira 70 kuruş, aylık 171 lira ücret ödediklerini, YURTKUR'a bağlı diğer öğrenci yurtlarında ise bu ücretin 105 lira olduğunu söyledi. Yurtta kalan öğrencilere YURTKUR tarafından günlük 6 liralık yemek yardımı yapılıyor.

YURTKUR'dan burs açıklaması

  • kyk

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (YURTKUR) burs, öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere, taahhüt senetlerini 31 Ocak'a teslim etmeleri halinde 6 Şubat'ta, 10 Şubat'a kadar teslim etmeleri halinde ise 6 Mart'ta ödeme yapılacak.

YURTKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, burs, öğrenim ve katkı kredisi değerlendirme sonuçlarının 15 Aralık 2011'de açıklandığı anımsatıldı.

Buna göre, öğrenciler taahhüt senetlerini 10 Şubat 2012 tarihine kadar herhangi bir noterde, tanzim ve tasdik ettirerek kurumun bölge ve/veya yurt müdürlüklerine teslim edecek. Bölge ve/veya yurt müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise ''Cemal Gürsel Cad. No:61 06590 Cebeci/Ankara'' adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına postayla gönderecek veya elden teslim edecek.

Yurtlarda öğrencilere müdahale yok

  • kyk

Gençlik ve Spor Bakanlığı: 'Kurumumuza bağlı yurtlarda, öğrencilerimizin izleyeceği televizyon kanallarına, okudukları gazete, dergi ve benzeri yazılı yayın araçlarına müdahale edilmesi kesinlikle söz konusu değildir'

Gençlik ve Spor Bakanlığı, YURTKUR'a bağlı yurtlarda ''öğrencilerin kullandığı televizyon, gazete ve dergi gibi yayın araçlarına müdahale edilmesinin'' kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, CHP milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün YURTKUR'a bağlı yurtlarda öğrencilerin izlediği televizyon kanallarına veya okudukları gazetelere sınırlama getirildiği iddiasına ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdiği belirtildi.

İsteğe bağlı sigortalıların ödeyeceği asgari ve azami prim tutarları

  • sgk

İsteğe bağlı sigortalıların ödeyeceği asgari ve azami prim tutarları

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının Prime esas kazançların alt ve üst sınırları ile bazı işlemlere esas tutarlar Hakkındaki 2012 - 3 nolu Genelgede 2012 yılı için 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında isteğe bağlı sigortalıların ödeyeceği sigorta primleri belirlenmiştir. Buna göre;

a) 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (g) bendine göre sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödeyenler;

1/1/2012 ila 30/6/2012 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı, 29,55 TL x 30 x % 20 = 177,30 TL ,
1/1/2012 ila 30/6/2012 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık üst sınırı, 192,08 TL x 30 x % 20 = 1.152,48 TL ,
1/7/2012 ila 31/12/2012 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı, 31,35 TL x 30 x % 20 = 188,10 TL,

Bebeklerin sigortası otomatik yapılacak

  • sgk

Yeni işe giren ya da çocuğu olanlar, SGK'nın yolunu tutarak kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu, önemli bir adım attı. Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (SPAS) ile SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı yazılımları birleştirildi.

SMF forumu vbulletin foruma aktarmak

  • hayat

SMF forumu vbulletin foruma aktarım yapmak isteyenler için faydalı olabilecek bir kaç ikazımız burada yer alacak..

Lisanslı vbulletin foruma smf içeriği aktarım için ilk önce vbulletin kendi hazır impex sistemini denedm. Gayet başarılı şekilde aktarım gerçekleşti. Fakat inceleme yaparken hatalar üst üste dikkatime çekmeye başladı..

Bunun üzerine smf yi vbulletine aktarılmasında yardımcı kodları kendimin geliştirmesi gerektiğini fark ettim. Yoksa verilen bütün emeği çöpe atabilirdik

Karşılaşılacak en temel sorun.

1. SMF forumundaki konu ID leri ile vbulletine aktarım sonrası konu id leri birbirine uymamaktadır.

İsteğe bağlı sigortada 41 ayı dolanlar dikkat!

  • sgk

1 Ekim 2008 öncesinde SSK kapsamında başlayan isteğe bağlı sigortalılığı devam edenlerin kritik 41 ayı şubat sonunda doluyor!

Emeklilik planlamanızı 4/a (SSK) statüsünden emekli olmak üzere yaptıysanız isteğe bağlı sigortalılığınızı şubat ayı sonu itibarıyla sonlandırmanız gerekiyor. Aksi halde daha çok prim ödeyerek, daha geç emekli olmak zorunda kalabilirisiniz.
1 Ekim 2008 tarihinden önce hem SSK hem de Bağ-Kur kapsamında isteğe bağlı sigortalı olunabiliyordu. 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı SS ve GSS Kanunuyla SSK'lı olarak isteğe bağlı sigortalılık kaldırıldı. 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödenen süreler, 4/b (Bağ-Kur) kapsamında geçen sigortalılık süresi olarak değerlendirilmeye başlandı.

4/b sigortalılarının bilgilendirilmesi

  • sgk

Sayı : B.13.2.SGK.0.10.04. 28/02/2012
Konu : 4/b sigortalılarının bilgilendirilmesi




e-POSTA
2012- 5




Bilindiği üzere, süresi içerisinde ödenmeyen prim ve diğer alacakların tahsilinde, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 51 inci, 102 nci ve 106 ncı maddeleri hariç diğer hükümleri uygulanmaktadır. Kurumun prim ve idari para cezası alacakları ile takip ve tahsili çeşitli Kanunlara verilen diğer alacakların kısa sürede ve etkin bir şekilde anılan Kanuna göre takip ve tahsilinin sağlanması amacıyla da otomatik icra programları oluşturulmuştur.
Primlerini süresi içerisinde ödemeyen işverenlerle birlikte 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalıların, prim ve prime ilişkin Kurum alacaklarının tahsilini sağlamak amacıyla oluşturulan otomatik icra programı vasıtasıyla icraya intikal ettirilmesi hedeflenmektedir.

Eski Bağ-Kur’lular dikkat!

  • sgk

Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İl Müdürlüğüne borcu bulunan 4/b (Bağ-Kur) esnaf ve tarım sigortalılarının taksitle ödeme yapmaları konusunda bilgilenmeleri için uyarı yapıldı.

SGK İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yapılandırılmamış veya taksitle ödemeye müracaat etmemiş 4/b (Bağ-Kur esnaf ve tarım) sigortalılarının birikmiş borçlarını 6183 Sayılı Kanunun 48. Maddesi gereği azami 36 aya kadar taksit yaptırabileceklerini ve ilk taksitin peşinat olarak ödenmesi halinde hemen sağlıktan yararlanabileceklerini belirtildi.
Açıklamada, borçlu 4/b Bağ-Kur (Esnaf, Tarım) sigortalılarının İl Müdürlüğünden temin edecekleri beyan belgeleri ile müracaat edebileceklerini ve borcun taksit tutarına göre ilk taksitini peşin olarak bankaya yatırması halinde sağlıktan hemen yararlanılabileceğini bildirildi.

Geliştirdiğin kodları satmak ister misin

  • hayat

İnternetten alışveriş yaygınlaştıkca yeni para kazanma kapıları da açılmaya devam ediyor..

Özellikle Apple'nin iphone uygulaması geliştiricilere açtığı para kazanma imkanları ve stock fotografçılığındaki başarılar geliştir-sat yazılım pazarında da yeni fikirlerin ortaya atılması sağladı..

Artık geliştirdiğiniz PHP, ASP, JavaScript gibi yazılımları ve facebook uygulamalarınızı düşük ücretlere internetten pazarlayabilirsiniz. Fiyatların makul olması nedeni ile sürümden kazanabileceğiniz yeni fırsatlar..

Bu alanda önce geçen sitelerden birisi de:

http://www.codecanyon.net/

Tıkla prim ödeyecek misin öğren

  • sgk

Genel sağlık sigortası tescil bilgilerine artık internetten ulaşılabiliyor. Prim ödeme yükümlüsü olup olmadığınızı öğrenmek için tıklayınız.

SGK Başkanı Fatih Acar, "Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinden genel sağlık sigortası tescil bilgilerine ulaşabilecek. Böylece, vatandaşlar prim ödeme yükümlüsü olup olmadıklarını anında öğrenebilecek" dedi.

GELİR TESTİ SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Acar, bugüne kadar 6 milyon 40 bin 676 kişinin 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurarak gelir testi yaptırdığını söyledi.

Hanci.org sizlere daha iyi hizmet sunmak için çerezleri kullanıyor.
Hanci.org sitesini kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş olacaksınız.
Detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası metnimizi inceleyebilirsiniz.