2014 aktif konular listesi

Karne Notları Nasıl Yükseltilir?

  • hayat

NOT ORTALAMAMI YÜKSELTMEK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Vakit dar, karne yaklaşıyor, notlarım ise düşük...

Bu durumda ne yapmalıyım?

İşte bütün bu soruların cevaplarını kısa kısa verelim..

Öncelikle ortaokula giden bir öğrenci, mevcut durumunu yani bütün derslerden aldığı tüm notlarını önüne koyacak.

Yani ortalamalara göre tüm ders listesini oluşturup, önem sırasına göre ortalamalarını yazacak.

matematik
türkçe
fen
ingilizce
sosyal
din
ve diğer dersler

bunlardan hangisi kaç geldiğinde kendisi için bir sıkıntı olmayacağına karar verecek...

Mesela şu dersi şöyle bir ortalamaya yükseltirsem bana yeter diyebileceği sınır notları tespit edecek.

Ama mutlaka gerçekçi olması gerekiyor...

Hayal ürünü hedefler koyuyorsan, hiç bir zaman hayalkırıklığı dışında bir duyguyu yaşayamazsın...

Neyse, hedefler de tespit edildiyse artık iş bu hedefleri kovalamaya geliyor...

Son sınavlara daha girilmemiş...

İlk iş, dersin öğretmeninin dikkatini çekmek!

2018 LYS Paraları Nasıl ve Nereye Yatırılacak? Tüm Ayrıntılar

  • ösym



2018 LYS Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

2018 LYS Başvuru İşleminizi Yapmak için Buraya Tıklayınız

YGS’den 180 ve üzeri alan öğrenciler 2018 LYS sınavına girebileceklerdir.YGS puanıyla sadece 2 yıllık bölüm ve meslek lisesi öğrencileri üniversiteye girebilecek. 4 yıllık üniversiteler için LYS’ye girmek gerekmektedir.

LYS başvuruları (Bankaya Para Yatırma İşlemleri de Dahil) Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.LYS sonuçları ise Temmuz 2018'de açıklanacak.


LYS sınav tarihleri 2018

-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-4 Sosyal Bilimler: Haziran 2018

-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-1 Matematik: Haziran 2018

2018 TYT YKS Sınav Tarihlerini Öğren / ÖSYM Başvuruları Hangi Gün Başlıyor?

  • ösym



Üniversite sınavı TYT ve YKS başvuru tarihleri öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yeni sistemde iki ayrı sınavı tek haftada gerçekleştirecek olan ÖSYM, YKS ve TYT başvuru işlemini mart ayında alacak.

Üniversite sınavı TYT ve YKS başvuru tarihleri öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yeni sistemde iki ayrı sınavı tek haftada gerçekleştirecek olan ÖSYM, YKS ve TYT başvuru işlemini mart ayında alacak.

Peki, üniversite sınavı başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte, YKS başvuru tarihi hakkında detaylar...

2018 TYT Başvuruları Başladı mı? ÖSYM Sınav Takvimi Belli Oldu mu?

  • ösym



Lise öğrencilerinin heyecanla beklediği YKS sınav başvuru tarihleri (TYT) ÖSYM'nin resmi sayfasında açıklandı. İlk defa yeni sınava girecek olan öğrenciler için başvurular ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor. İşte o açıklama...

ÖSYM Sınav Takvimi 2018 Ulaşmak için Buraya Tıklayınız

2018 TYT Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

2018 TYT Başvuru İşlemleri için Tıklayınız

2018 TYT Başvuru Tarihi ÖSYM Tarafından Açıklandı

  • ösym



YKS - TYT- Üniversiteye 2018-2019 girişteki sınavın yeni adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak belirlendi. Buna göre, adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına göre ilk oturumda temel yeterlilik esas alınarak gerçekleştirilecektir. 2018 YKS sınavının ne zaman yapılacağı büyük bir merakla bekleniyordu. YKS sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. 2018 yılında yapılacak olan YKS sınavı için ÖSYM sonuçların ne zaman açıklanacağını da duyurdu.

YGS Başvuruları Yarın Başlayacak

  • ösym



Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile üniversitelere sınavsız geçiş için başvurular yarın başlayacak.Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için başvurular 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart 2017'de yapılacak, sonuçlar 28 Mart 2017'de açıklanacak. YGS başvuruları,4-18 Ocak 2017'de alınacak.

ÖSYM'nin yayımladığı kılavuza göre; mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya olacaklar, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilecek. Başvurular yarından itibaren 18 Ocak'a kadar ÖSYM'ye yapılacak.

Not: 2017 YGS Başvuru ücretlerine ait güncel bilgilere kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

YGS LYS 2017 Başvuru Tarihleri Belli Oldu YGS LYS Ne Zaman Yapılacak?

  • ösym



2017 YGS'ye başvurular 4-18 Ocak 2017, Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS 2017) başvurular ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. YGS,12 Mart 2017 Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.


YGS LYS 2017 başvuru tarihleri belli oldu YGS LYS ne zaman yapılacak? Tüm ayrıntılar

Adaylar 2017-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar sınav başvurularını 3 TL karşılığında yapacak. Bir ortaöğretim kurumundan henüz mezun olmamış adaylarla mezun durumdaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS'ye başvurusu olan ve kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.

LYS 2017 Ne Zaman Yapılacak? LYS Başvuru Tarihleri Açıklandı

  • ösym



ÖSYS-LYS Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvuru kılavuzu indirmek ve LYS başvurunuzu yapacağınız sayfa için tıklayınız...

LYS 2017 Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

LYS 2017 Başvuru İşlemleri için Tıklayınız

Üniversite adayları YGS sonrası, ikinci dönem 10-11 ve 17-18 Haziran 2017'de Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek.İlk aşama olarak uygulanan YGS,12 Mart Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. LYS'ler ise haziran ayında 5 oturum olarak uygulanacak. LYS'lere başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında alınacak. LYS'lerin yapılacağı gün ve saatleri ise şöyle:

ÖSYM 2018 Kılavuzu / Üniversiteye Giriş Başvuru Tarihi! - 2018 ÖSYM Başvuru Tarihi

  • ösym



2018 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS 2018) başvuruları Ocak 2018'de başlayacak.


2018 üniversiteye giriş başvuruları ne zaman başlıyor? 2018 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuruları Ocak 2018 tarihleri arasında başlayacak ve Ocak 2018 tarihleri arasında sona erecek.

2018 yılı üniversiteye giriş sınavına katılacak adayların Ocak 2018 tarihleri arasında sınav başvurusu yapmaları gerekiyor. Adaylar başvuru kılavuzunu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (http://www.osym.gov.tr/) internet sitesinden indirebilecekler.

ÖSYM 2018 TYT Başvuru Rehberi için Tıklayınız

  • ösym



2018-ÖSYS Kılavuz ve Başvuru Bilgileri için Tıklayınız

2018-ÖSYS Başvuru İşlemlerini Yapmak için Tıklayınız

TYT Başvuruları Nasıl Yapılıyor. TYT'ye nerden başvurabilirsiniz. ÖSYM TYT Başvuru rehberi. TYT Başvuru kılavuzu için tıklayınız. ÖSYM TYT Başvuru rehberi burada. TYT Başvuruları nasıl yapılıyor?


KİMLER BAŞVURABİLİR?

2017-2018 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2018-ÖSYS’ye başvuru yapmak zorundadır.

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2018-ÖSYS'ye başvurabilirler:

ÖSYM 2018 YGS'ye Kimler Nasıl Başvuru Yapacak?

  • ösym



ÖSYM 2018 YGS Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

ÖSYM 2018 YGS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız


2018-2019 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2018-ÖSYS’ye başvuru yapmak zorundadır.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Mart 2018'de yapılacak, sonuçlar Mart 2018'de açıklanacak. YGS başvuruları, Ocak 2018'de alınacak.

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2018-ÖSYS'ye (sınavsız geçiş dâhil) başvurabilirler:

ÖSYS’YE BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

YGS 2017 Başvuru Kılavuzu için Tıklayınız

  • ösym



YGS 2017 Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

YGS 2017 Başvuru İşlemleri için Tıklayınız


YGS Başvuru Kılavuzu indirmek için tıklayınız. 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS 2017) Kılavuzu için tıklayınız. ÖSYS YGS başvuru kılavuzu için tıklayınız. YGS Başvuruları başlıyor. YGS kılavuzu için tıklayınız.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye başvurular öncesi adayları bilgilendirme amacıyla hazırladığı kamu spotuyla uyardı.

YGS 2017 Tercih Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

  • ösym



2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu İndir!

2017-ÖSYS Tercih ve yerleştirme İşlemleri için Tıklayınız

2017-ÖSYS sonuçlarına veya sınavsız geçiş kurallarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar “2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza Haziran 2017'de ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) İnternet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2018 TYT Başvuru Tarihleri Açıklandı mı? ÖSYM TYT Başvuru Formu İndir!

  • ösym



YKS - 2017 - 2018 eğitim öğretim dönemi başında değiştirilmesi kararı alınan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) Üniversiteye Geçiş Sistemi (ÜGS) sistemi nasıl olacağınına ilişkin detaylar netleşti. Haziran ayındaki sınavın ilk günü tüm adayların girmek zorunda olduğu YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) benzeri bir oturum yapılacak. Öğrenciler aynı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı gibi sistemde ortak lise müfredatından gelen sorulardan oluşacak.


2018-ÖSYS Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

2018-ÖSYS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız

2018 TYT Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

  • ösym



2018 yılında YGS ve LYS yerine yeni bir üniversite sınavı uygulanacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir, soru dağılımı nasıl olacak, sınav nasıl uygulanacak? Yeni sınav sistemi hakkında bir çok soru işareti bulunuyor. Peki 2018 YKS ne zaman yapılacak? YKS başvuruları ne zaman başlıyor? İşte YKS hakkında bilinmesi gerekenler...

ÖSYM 2018 TYT BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

2018 ÖSYM BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Hanci.org sizlere daha iyi hizmet sunmak için çerezleri kullanıyor.
Hanci.org sitesini kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş olacaksınız.
Detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası metnimizi inceleyebilirsiniz.